Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-03@00:02:58 GMT

شهاب‌سنگ‌های ایران از ناصرالدین شاه تاکنون+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۴۰۱۳

یورونیوز: ۳۰ فروردین ۱۲۵۹ خورشیدی، حوالی ساعت ۳ بعدازظهر هنگامی که ایل شاهسون منزلگاه زمستانی خود را در مکانی به نام بوغین در حوالی اشتهارد برپا کرده بودند و در حال استراحت بودند، ناگاه آسمان تیره و تار شد و با صداهایی مهیب، سنگی از آسمان فرو افتاد. چوپانی که در آن حوالی بود محل دقیق سقوط را یافت و سنگ را به «هدایت اله خان قاجار» پسر «عیسی خان بیگلربیگی»، حکمران ایل، تحویل داد و او نیز آن را به تهران و دربار ناصرالدین شاه فرستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاه قاجار که در ابتدا فکر می کرد سنگ دارای رشته های نقره است از تعدادی از کارشناسان فرنگی کمک خواست تا آن را برایش ارزش‌گذاری کنند و حتی قطعاتی از این شهاب سنگ را به آنان داد که آنها نیز مقالاتی راجع به آن نوشتند و از آنجا که ناصرالدین شاه به برای ردگم کردن محل سقوط شهاب سنگ را ورامین ذکر کرده بود بنابراین همه این خارجی‌ها از این شهاب سنگ به نام شهاب سنگ ورامین یاد کردند و این نام در محافل و مجلات علمی روی آن به اشتباه باقی ماند.

سال‌ها بعد، در ۲۸ مرداد سال ۱۳۵۳ اتفاق مشابهی در نراق رخ داد و تکه سنگی از آسمان بر سقف مدرسه ای در حال ساخت سقوط کرد، وزن این شهاب سنگ دو کیلو و ۷۰۰ گرم بود. تا مدت‌ها همین دو نمونه، تنها شهاب سنگ‌های ایران بودند تا اینکه در سال ۱۳۹۲، «حامد پورخرسندی» که مشغول تحصیل در مقطع دکترای شهاب سنگ شناسی بودبه همراه وزارت علوم ایران، دانشگاه تهران و دانشگاه مارسی پروژه‌ای را با هدف شناسایی شهاب سنگ‌ها در بیابان‌های ایران آغاز کردند و به این ترتیب عده‌ای علاقمند را آموزش دادند تا در جمع آوری شهاب سنگ‌ها به آنان کمک کنند.

پورخرسندی در این باره می گوید: «پس از آموزش این افراد تعداد زیادی شهاب سنگ در بیابان های ایران کشف شد در حالی که پیش از آن تنها دو نمونه شهاب سنگ شناسایی شده بود. این اتفاق گام بزرگی در این راه بود.»

به گفته او شهاب سنگ ها در همه جای دنیا سقوط می کنند اما ماندگاری آنها در بیابان به خاطر شرایط اقلیمی مناسب‌تر است.

با این حال برای شناسایی شهاب سنگ‌ها از سرباره‌ها یا دیگر سنگ‌ها باید اطلاعاتی درباره آنها داشت. شهاب سنگها حاوی آهن خالص هستند، خاصیت مغناطیسی دارند و در طی زمان وقتی این سنگ‌ها در آب و هوای کره زمین قرار می گیرند، زنگ می‌زنند، اکسید می‌شوند و به رنگ قهوه‌ای در می‌آیند.

حجت کمالی، مجموعه دار و برگزارکننده نمایشگاه تخصصی شهاب سنگ‌های ایران و بیابان لوت یکی از همان علاقمندانی است که در این پروژه آموزش دیده و اکنون با کمک دیگر دوستان و همکارانش همچنان در پی یافتن شهاب سنگ‌های دیگر در بیابان‌های ایران است. او هدفش از برگزاری این نمایشگاه در کاخ گلستان را آشنایی مردم با این اجرام فضایی عنوان می‌کند و می‌گوید :«از آنجا که نخستین شهاب سنگ ایران در کاخ گلستان نگهداری می‌شود، برگزاری این نمایشگاه نیز در اینجا انجام شد تا علاقمندان انواع شهاب سنگ‌ها را در کنار هم ببینند.»

او از تلاش برای راه اندازی موزه شهاب سنگ ایران در تهران و موزه شهاب سنگ بیابان لوت در کرمان خبر می دهد.

در همین باره دامون منزوی، مشاور فنی ایکوم (شورای بین المللی موزه‌ها) با تاکید بر اهمیت وجود موزه ای برای نمایش شهاب سنگ‌ها می‌گوید: «در حال حاضر تکه‌هایی از شهاب سنگ ورامین ایران در موزه‌های دنیا نگهداری می شود اما ایران با وجود شهاب سنگ‌هایی که در آن یافت شده هنوز موزه تخصصی سنگ و شهاب سنگ ندارد و این کمبود برای علاقمندان به علم قابل احساس است.» فیلم

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران دانشگاه تهران ناصرالدین شاه شهاب سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۴۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس کرمان اهدا شد

با حضور مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال کشورمان آیین اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس کرمان برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، آیین اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس کرمان صبح امروز با حضور مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، سرهنگ محمود مهدوی‌فرد، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان و مهدی جهانشاهی، رئیس هیئت فوتبال استان کرمان برگزار شد.

در این آیین مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال با بیان اینکه موضوع فوتبال بسیار گسترده است، اظهار داشت: امروز بسیاری از کشورها قدرت خود را به وسیله ورزش و فوتبال به رخ می‌کشند.

وی با بیان اینکه فوتبال هیچ وقت بی‌خبر از مسائل روز کشور نبوده است و با این مسائل بیگانه نیست، گفت: شهید حسن قاضی کاپیتان تیم سپاهان بود و در دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت رسید.

رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به اینکه شهید احمدرضا تاج نیز بازیکن خوبی بود که به شهادت رسید، افزود: در مسئله غزه فوتبالیست‌های کشور ما با چفیه وارد زمین شدند و یاد شهدای غزه را گرامی داشتند.

وی با بیان اینکه قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا کار بزرگی بود که مورد تفقد رهبر معظم انقلاب اسلامی هم قرار گرفت، ادامه داد: در فوتبال همیشه یاد و خاطره شهدا گرامی داشته و قبل از شروع مسابقه این کار انجام می‌شود؛ همیشه سعی می‌کنیم رشادت‌های شهدا یادآوری شود.

لازم به ذکر است، باغ موزه دفاع مقدس کرمان نخستین موزه دفاع مقدس و یکی از بزرگترین باغ موزه‌های دفاع مقدس کشور است که به بهانه برگزاری کنگره سرداران و 8 هزار شهید استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان با تدبیر حاج قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین لشکر 41 ثارالله و با هدف انتقال فرهنگ ایثار، جهاد، شهادت و نیز اثبات حقانیت ملت مسلمان ایران در جنگ 8 ساله ایران و عراق در سال 1377 با 11 ماه کار مداوم ساخته شد و مصادف با سالروز فتح خرمشهر (روز ملی مقاومت) به بهره‌برداری رسید.

در واقع با ابتکار، همت و تلاش شهید سلیمانی، شهر کرمان نخستین شهری بود که دارای موزه دفاع مقدس شد تا این موزه مکانی برای حفظ خاطرات جنگ و دوران دفاع مقدس و دلاورمردی‌ها و رشادت‌های لشکر41 ثارالله را در دوران دفاع مقدس و نیز خاطرات دفاع و روزهای جنگ و انقلاب را برای نسل‌های آینده باشد.

موزه دفاع مقدس کرمان در جریان سفر رهبر انقلاب به کرمان، سال 1376 در مساحت 4 هکتار و زیربنای 2 هزار و 550 متری کلید خورد و پس از 11 ماه در سوم خرداد سال 1377 به بهره‌برداری رسید.

به گزارش تسنیم، تیم ملی فوتسال ایران یکشنبه نهم اردیبهشت‌ماه در مسابقات جام ملت‌های فوتسال آسیا 2024، در سالن بانکوک آره‌نا به با پیروزی بر تایلند برای سیزدهمین بار قهرمان فوتسال آسیا شد که پیراهن این تیم به موزه دفاع مقدس کرمان اهدا شد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس کرمان اهدا شد
  • پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس اهدا شد 
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • هدف قرار گرفتن کشتی «سیکلادیس»با پهپاد «شهاب» نیروهای یمنی+ فیلم
  • واکنش به بازی شهاب حسینی در آخرین سریالش
  • آغاز به کار کنگره همکاری‌های دولت ،دانشگاه و صنعت در قم
  • در «اندرونی»؛ از جمع گرم حرمسرا تا عکس اینستاگرامی فخرالتاج!